formats

Sa radem de betivii de englezi? or NOT!

Published on 03/01/2012, by in Despre romani, Diverse.

Ho, ho, ho…ce betivi sunt englezii astia! Deja de 2 zile in continuu vad astfel de stiri pe toate canalele media romanesti. Probabil deja a devenit subiect de barfa si la birtul lui nea Vasile langa un paharel de rachiu!

In schimb se pare ca nimeni nu se uita si-n ograda romaneasca sau birtul Romania SRL.

De exemplu in Londra…capitala regatului…in noaptea de revelion s-au inregistrat 2333 de apeluri la numarul de urgenta 999. Raportat la numarul de …8.200.000 de locuitori rezulta un procentaj de …0,028%.

Paradoxal la noi, daca raportam cele 625 de cazuri doar din Bucuresti/Ilfov la numarul de locuitori(2,2 milioane) o sa observam fix acelasi procent de 0,028% de apeluri la 112.

Dar, de ce sa ne oprim aici cu comparatia! In Anglia se stie ca Revelionul este cea mai insemnata zi…in ale bautului. Romanii insa de Revelion beau mai cu masura, in timp ce cea mai insetata zi traditionala la noi este Craciunul!

…cand sa ne aducem aminte ca bucurestenii de Craciun au chemat ambulanta de 1500 de ori in 24 ore…adica 0,68% din populatia capitalei a telefonat la urgente!

“Sarbatorile Craciunului au decurs bine, din punctul nostru de vedere. Fata de anii anteriori, a fost mai linistit. Ne-am situat in parametrii unor zile si nopti obisnuite. Romanii fie au fost mai cumpatati, fie au inteles ce le recomandam “, a declarat luni managerul Serviciului, dr. Alis Grasu.

Dar, nu…romanii nu-s betivi ci englezii astia…mama lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home D'ale romanilor Despre romani Sa radem de betivii de englezi? or NOT!